Cargando...

L’AFECTACIÓ D’UN ATAC

2022-07-27T10:17:27+00:00

El mon de la seguretat informàtica té un caire 💫misteriós 💫 que el fa especial …

Sobretot, la incertesa que provoca, el fa difícil de gestionar. Per això, hi ha qui aconsella mantenir el programari actualitzat. Altres, minimitzar la possibilitat de connexió. També s’aconsellen les auditories de seguretat i, fins i tot, contractar hackers que executin atacs per verificar la fortalesa de l’entorn.

Son bons consells i tota prevenció és important.

Però pot crear una falsa sensació de seguretat que pot minvar l’atenció del dia a dia.

Tota prevenció actua sobre el que ja sabem. S’apliquen correccions a aquelles vulnerabilitats que ja es coneixen i es fan test respecte a les tècniques de hacking que hi ha definides.

Això fa l’entorn més segur, però: què passa amb aquelles vulnerabilitats que no coneixem? Què pot passar si algú la descobreix, no la fa pública i la usa?

Mantenir l’entorn monitorat i amb un sistema d’avisos que detectin situacions anormals, pot evitar que un atac tingui una gran afectació.

Posaré un exemple: Imagineu una empresa que és atacada amb un Rasomware. Aquest atac, va dirigit a encriptar la màxima quantitat d’informació possible i es demana un rescat per recuperar-la. Imagineu que l’empresa té diverses unitats de xarxa centralitzades en servidors de fitxers. El fet de detectar una activitat anormal sobre el sistema d’emmagatzematge, podria indicar un atac que podria ser minimitzat comunicant-ho ràpidament a qui s’encarregui de l’entorn. Fins i tot, es pot aplicar IA per denegar automàticament l’accés a la màquina des d’on s’està duent a terme o, si es vol prevenir més severament, aturar automàticament el sistema d’emmagatzematge fins tenir controlat l’atac.

Com podeu veure, aplicar seguretat no és només prevenir! Cal ser proactius ja que els crackers ho son!!!

A GESTIOTIC tenim les eines per posar en marxa aquesta proactivitat. Vols saber com? Visita la nostra web www.gestiotic.cat i, si et ve de gust, quedem per fer un cafè i en parlem.

Per si encara dubtes, et deixem un enllaç a una notícia d’ahir (26 de Juliol 22) que ben segur no et deixarà indiferent:

📢   «PIRATES INFORMÀTICS ROBEN 6 MILIONS DE DÒLARS A PLATAFORMA DE MÚSICA»

Cargando...

Subscriu-te al newsletter

    Deixa'ns les teves dades i et contactem:

    Altres entrades del Blog que et poden interessar

    Contacta amb nosaltres

    Ir a Arriba