La Ciberseguretat és responsabilitat de tots, i s’ha de tenir en compte al teletreball.

🔐 Octubre és el mes de la celebració de l’European CybersecurityMonth, on aquest 2020 es pretén conscienciar i fomentar la #Ciberseguretat des del lema «Pensa abans de fer clic!»

Des de GestióTIC ens sumem a aquesta iniciativa, recordant aspectes que considerem molt importants, i més ara que el Teletreball és imprescindible als negocis.

✅ Formar i conscienciar als treballadors de les mesures a prendre i dels incidents que es poden produir, ja que el 80% de ciberatacs provenen d’errades humanes.

✅ Protegir els equips (servidor, firewall, estació de treball, dispositius mòbils, …) amb antivirus i antimalware correctament actualitzat i legal. Usar només aplicacions autoritzades i fiables.

✅ Confeccionar paraules de pas complexes i fortes, amb la màxima longitud possible i combinant lletres majúscules, minúscules, números i símbols. Renovar-la amb periodicitat.

✅ Usar protocols segurs per a les comunicacions amb els servidors de dades i realitzar còpies de seguretat per poder recuperar la informació en cas de desastre.

✅ Comprovar l’autenticitat de la informació i les dades rebudes (enllaços, perfils, dades personals), i tractar-les sota el paradigma actual de la llei de protecció de dades personals.

🔐 La #Ciberseguretat és responsabilitat de tots!